Sarmalute in foi de varza, umplute cu carne de porc, usturoi, ceapa si orez – o reteta extrem de delicioasa si hranitoare si o idee de cină minunată in serile friguroase de iarna!
Sarmale in foi de varza
Această rețetă de sarmalute in foi de varza este un fel de mâncare traditionala si cel mai probabil ai facut-o de multe ori. Dar daca esti un novice in ale bucatarelii, ai nevoie de cateva detalii si indicatii pentru a obtine niste sarmalute demne de un chef profesionist.
Alte retete cu carne de porc:
- Sarmalute in foi de vita
- Rulada de porc umpluta cu mere
- Porc la tigaie in sos de mustar si lapte
- Burger de porc cu ananas, mar si spanac
- Ciorba de perisoare
Reteta mea este pentru sarmale de porc si este o mancare extrem de delicioasă, constând din frunze de varză murata, umplute cu carne (de porc in cazul de fata dar orice fel de carne merge bine la aceasta reteta. Noi am facut-o si cu carne de pui, de vită, de miel si amestec de vita si porc, toate foarte gustoase). Pe langa continutul ridicat de carne, aceste sarmale in foi de varza murata mai contin si ceapă tocată, usturoi și orez.
Aceasta reteta de sarmale poate fi de asemenea făcuta si in varianta vegetariana, fara carne, perfecta pentru perioada postului deoarce sarmalutele sunt foarte hranitoare. Insa carnea tocată este umplutura noastră preferată pentru sarmalute in foi de varza, mai ales în timpul iernii.
Sarmalute in foi de varza
Ingrediente:
- 2 verze murate medii
- 1 kg carne tocata de porc
- 250 gr orez
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 2 oua mari
- 1 catel de usturoi, pisat
- 3-4 linguri pasta de tomate
- 5-6 foi de dafin medii
- 1 lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita cimbru uscat
- cateva bete de marar uscat
Instructiuni:
- Intr-un bol incapator amesteca bine carnea de porc cu ceapa, orezul, usturoiul, ouale, piperul, cimbrul si jumatate din pasta de tomate.
- Taie cotoarele de pe fiecare foaie de varza si daca foile sunt foarte mari, taie-le pe jumatate. Pastreaza cotoarele pentru putin mai tarziu.
- Pune cam o ligura din amestecul de carne in marginea de jos a foii de varza si apoi ruleaza foaia. Nu rula extrem de strans deoarece orezul are nevoie de loc pentru a creste in timpul fierberii.
- Pe masura ce rulezi foaia, inpatureste si marginile astfel incat atunci cand termini de rulat, marginile sa fie bine stranse in rulou pentru a tine umplutura stabila in interiorul foii de varza, in timpul fierberii.
- Foloseste o oala mare de tuci si aseaza cotoarele de varza de mai sus pe fundul oalei.
- Adauga betele de marar (daca ai, nu e obligatoriu dar fac sarmalutele mai gusoase).
- Aseaza rulourile de care in cercuri pana oala este aproape plina sau ai terminat rulourile.
- Amesteca restul de pasta de tomata cu o cana de apa pana pasta se topeste in apa apoi toana peste sarmale.
- Adauga un strat de varza murata (foi intregi sau tocata – de preferat).
- Acopera totul cu apa apoi pune deasupra o farfurie mai mica decat largimea gurii oalei si un capac mai mare decat largimea oalei.
- Adu la punctul de firbere apoi da focul foarte mic si fierbe pentru 3 ore.
- Serveste aceste sarmale in foi de varza cu ardei iute murat si smantana sau iaurt.
Ingrediente
- 2 verze murate medii
- 1 kg carne tocata de porc
- 250 gr orez
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 2 oua mari
- 1 catel de usturoi, pisat
- 3-4 linguri pasta de tomate
- 5-6 foi de dafin medii
- 1 lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita cimbru uscat
- cateva bete de marar uscat
Instructiuni
- Intr-un bol incapator amesteca bine carnea de porc cu ceapa, orezul, usturoiul, ouale, piperul, cimbrul si jumatate din pasta de tomate.
- Taie cotoarele de pe fiecare foaie de varza si daca foile sunt foarte mari, taie-le pe jumatate. Pastreaza cotoarele pentru putin mai tarziu.
- Pune cam o ligura din amestecul de carne in marginea de jos a foii de varza si apoi ruleaza foaia. Nu rula extrem de strans deoarece orezul are nevoie de loc pentru a creste in timpul fierberii.
- Pe masura ce rulezi foaia, inpatureste si marginile astfel incat atunci cand termini de rulat, marginile sa fie bine stranse in rulou pentru a tine umplutura stabila in interiorul foii de varza, in timpul fierberii.
- Foloseste o oala mare de tuci si aseaza cotoarele de varza de mai sus pe fundul oalei.
- Adauga betele de marar (daca ai, nu e obligatoriu dar fac sarmalutele mai gusoase).
- Aseaza rulourile de care in cercuri pana oala este aproape plina sau ai terminat rulourile.
- Amesteca restul de pasta de tomata cu o cana de apa pana pasta se topeste in apa apoi toana peste sarmale.
- Adauga un strat de varza murata (foi intregi sau tocata - de preferat).
- Acopera totul cu apa apoi pune deasupra o farfurie mai mica decat largimea gurii oalei si un capac mai mare decat largimea oalei.
- Adu la punctul de firbere apoi da focul foarte mic si fierbe pentru 3 ore.
- Serveste aceste sarmale in foi de varza cu ardei iute murat si smantana sau iaurt.
Leave a Reply