O reteta delicioasa de te lingi pe degete, suculenta si hrănitoare, aceste sarmalute in foi de vita sunt o adevarata delicatesa! Perfecte pentru ocazii speciale dar si petreceri!
Cine ar fi crezut că banalele frunze de viță de vie pot fi folosite în rețete atât de gustoase precum sarmalute in foi de vita? Mie personal mi-a fost greu să cred că ceva comestibil ar putea proveni dintr-o simplă frunză de viță. In copilarie nu am fost foarte fericita când mama ne-a prezentat pentru prima oară acest fel de mâncare; dar în curând am învățat cât de greșit am judecat aceste sarmale in foi de vita. Erau incredibil de delicioase!
Alte retete cu carne tocata:
- Melci cu carne tocata
- Sarmalute in foi de varza murata
- Lasagna de cartofi, pui si legume
- Ardei umpluti
- Chiftelute in sos de rosii la cuptor
Frunzele de viță de vie umplute cu carne tocată sunt o rețetă foarte savuroasa! Aceste sarmale in frunza de vita sunt destul de meticulos de pregătit, dar rezultatul merită efortul. Simple sau servite cu iaurt sau smântână, aceste sarmalute in foi de vita sunt o adevărată delicatesă.
Frunzele de viță de vie pot fi folosite în stare proaspătă sau din saramură. Dacă sunt proaspete, fierbe frunzele și lăsa-le să fiarba timp de aproximativ 5 minute. Apoi scurge-le și lasă-le să se răcească. Noi le preferăm murate, deoarece sarmalutele in foi de vita sunt mai gustoase cu foi in saramura.
Sarmalute in foi de vita
Ingrediente:
- 750 gr carne tocata amestec de vita porc
- 1 ceasca orez
- 2 oua
- 40-50 frunze de vita, in functie de marimea lor
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- marar proaspat, tocat marunt
- cateva crengute de cimbru uscat
- sare, piper si boia iute dupa gust
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 ceasca suc de rosii
- 2-3 linguri ulei de masline
Instructiuni:
- Scurge frunzele de vita
- Intr-un bol incapator, amesteca ceapa, carnea, orezul, ouale, mararul, sarea, piperul, boiaua si pasta de tomate. Amesteca pana la omogenizare.
- Umple frunzele de vita cu aproximativ o lingura de amestec de carne si ruleaza-le.
- Impatureste capetele bine incat rulourile sa nu se desfaca in timpul fierberii.
- Pune cateva foi de vita la baza unei oale de tuci apoi aseaza sarmalutele in cercuri.
- Toarna uleiul si sucul de rosii si acopera sarmalutele cu apa.
- Acopera cu un capac si fierbe cam doua ore, la foc mic dupa ce au dat in clocot.
- Serveste calde, cu iaurt, smantana, ardei iute si mamaliga. Sunt bune si reci.
Ingrediente
- 750 gr carne tocata amestec de vita porc
- 1 ceasca orez
- 2 oua
- 40-50 frunze de vita, in functie de marimea lor
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- marar proaspat, tocat marunt
- cateva crengute de cimbru uscat
- sare, piper si boia iute dupa gust
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 ceasca suc de rosii
- 2-3 linguri ulei de masline
Instructiuni
- Scurge frunzele de vita
- Intr-un bol incapator, amesteca ceapa, carnea, orezul, ouale, mararul, sarea, piperul, boiaua si pasta de tomate. Amesteca pana la omogenizare.
- Umple frunzele de vita cu aproximativ o lingura de amestec de carne si ruleaza-le.
- Impatureste capetele bine incat rulourile sa nu se desfaca in timpul fierberii.
- Pune cateva foi de vita la baza unei oale de tuci apoi aseaza sarmalutele in cercuri.
- Toarna uleiul si sucul de rosii si acopera sarmalutele cu apa.
- Acopera cu un capac si fierbe cam doua ore, la foc mic dupa ce au dat in clocot.
- Serveste calde, cu iaurt, smantana, ardei iute si mamaliga. Sunt bune si reci.
[…] Sarmalute in foi de vita […]