Reteta snitele de pui
Ingrediente:
- 600 g piept de pui fara os
- 3 oua mari
- 1 cana pesmet auriu
- 1 cana faina, cernuta
- sucul de la 2 lamai mari (3 daca nu sunt foarte zemoase)
- sare si piper dupa gust
- ulei vegetal pentru prajit
- optional: boia iute si/sau ierburi aromate
Mai ai nevoie:
- ciocan pentru carne
- tava
- strecuratoare mare
- bol mediu
- tigaie mare
- furculita de snitele
Instructiuni:
- Taie pieptul de pui in felii si bate usor cu ciocanul de carne, fara sa strivesti carnea, doar cat sa o uniformizezi.
- Amesteca sucul de lamaie cu sarea, piperul si eventual mirodeniile, daca le folosesti.
- Pune puiul intr-o tava si varsa amestecul de suc de lamaie peste. Acopera cu o folie de plastic si lasa la macerat in frigider, peste noapte sau macar cateva ore (poti sa-l pui dimineata ca sa-l ai gata pentru seara cand te intorci de la serv.)
- Scoate carnea din sucul de lamaie cand e gata, asaz-o intr-o strecuratoare si scurge bine.
- Intre timp, pune ouale intr-un bol mediu si bate-le bine cu putina apa (cam o lingura)
- Pune faina intr-o farfurie medie si apoi pesmetul intr-alta farfurie.
- Pregateste un bol mare cu apa langa tine, daca nu ai o chiuveta aproape.
- Aseaza faina in stanga, ouale in mijloc, pesmetul in dreapta impreuna cu o alta farfurie goala.
- Incepi prin a tavali o felie de pui in faina, pe ambele parti, apoi inmoaie-o in ou, apoi tavaleste-o in pesmet pe ambele parti si aseaza-o pe farfuria goala (poti repeta procesul daca vrei o crusta si mai crocanta).
- Fa la fel cu toate feliile de pui.
- Incinge foarte, foarte bine uleiul in tigaie.
- Pregateste o alta farfurie mare aproape de aragaz si prosoape de hartie ca sa absorbi uleiul din snitele.
- Incepi sa prajesti snitelele la foc mare, cam 3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii pe ambele parti.
- Scoate snitelele pe farfuria in care ai pus deja un prosop de hartie. Daca ai mai multe snitele, pune hartie intre fiecare strat de snitele.
- Cel mai bune sunt calde dar mie mi-au placut si reci. Pofta buna!
Snitel de pui cu lamaie
Ingrediente
- 600 g piept de pui fara os
- 3 oua mari
- 1 cana pesmet auriu
- 1 cana faina, cernuta
- sucul de la 2 lamai mari (3 daca nu sunt zemoase)
- sare si piper dupa gust
- ulei vegetal pentru prajit
- optional: boia iute si/sau ierburi aromate
- ciocan pentru carne
- tava
- strecuratoare mare
- bol mediu
- tigaie mare
- furculita de snitele
Mai ai nevoie:
Instructiuni
- Taie pieptul de pui in felii si bate usor cu ciocanul de carne, fara sa strivesti carnea, doar cat sa o uniformizezi.
- Amesteca sucul de lamaie cu sarea, piperul si eventual mirodeniile, daca le folosesti.
- Pune puiul intr-o tava si varsa amestecul de suc de lamaie peste. Acopera cu o folie de plastic si lasa la macerat in frigider, peste noapte sau macar cateva ore (poti sa-l pui dimineata ca sa-l ai gata pentru seara cand te intorci de la serv.)
- Scoate carnea din sucul de lamaie cand e gata, asaz-o intr-o strecuratoare si scurge bine.
- Intre timp, pune ouale intr-un bol mediu si bate-le bine cu putina apa (cam o lingura)
- Pune faina intr-o farfurie medie si apoi pesmetul intr-alta farfurie.
- Ai pregatit un bol mare cu apa langa tine, daca nu ai o chiuveta aproape.
- Aseaza faina in stanga, ouale in mijloc, pesmetul in dreapta impreuna cu o alta farfurie goala.
- Incepi prin a tavali o felie de pui in faina, pe ambele parti, apoi inmoaie-o in ou, apoi tavaleste-o in pesmet, pe ambele parti si aseaza-o pe farfuria goala (poti repeta procesul daca vrei o crusta si mai crocanta).
- Fa la fel cu toate feliile de pui.
- Incinge bine ulei in tigaie.
- Pregateste o alta farfurie mare aproape de aragaz si prosoape de hartie ca sa absorbi uleiul din snitele.
- Incepi sa prajesti snitelele la foc mare, cam 3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii pe ambele parti.
- Scoate snitelele pe farfuria in care ai pus deja un prosop de hartie. Daca ai mai multe snitele, pune hartie intre fiecare strat de snitele.
- Cel mai bune sunt calde dar mie mi-au placut si reci. Pofta buna!
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.
Pages: 1 2
[…] Snitel de pui cu lamaie […]