Ușor de pregătit și sănătos, acest somon la cuptor cu lămâie si ierburi aromate este cu atat mai delicios servit cu legume usor crocante și cușcuș! O idee de cină satioasa si gustoasă, pe care toată lumea o va iubi!
File de somon la cuptor
Dacă esti în cautarea unei rețete de cină sănătoasă dar super ușor de facut, rapida și delicioasa, nu mai căuta! Acest somon la cuptor cu plante aromate si lamaie este câștigător! Cu acest somon cu lamaie poti manca sanatos dar si gustos!
Maimutica mea, Ellie este mare fan somon! Cand o apuca “dragostea” de somon, ar trăi în principal numai cu somon la cuptor, dacă este posibil! Așa că mam gandit să o impresionez cu o rețetă specială de somon cu lamaie, care a iesit incredibil! Te vei indragosti si tu de cum il vei gusta!
Alte retete de peste:
Acest somon cu ierburi aromate este sănătos, delicios, ușor de făcut și arată destul de festiv asa ca l-ai putea servi si la evenimente speciale sau chiar de sarbatori. Un motiv super gustos de a renunta la traditionala carne de porc la care apelam toti de sarbatori.
Îmi place cât de ușor este să gatesti somon la cupt! Este, în esență, o reteta sigura si lipsita de dificultati! Somonul meu cu lamaie este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a aduce un aport de legume în dieta personala si a familiei și este, de asemenea, nutritiv și sătios datorită adaosului de cuscus.
Aceasta reteta de somon la cuptor cu ierburi aromate arata atat de frumos si de delicios, chiar si pretentiosilor le va fi greu sa spuna nu aceastei retete!
P.S. Reteta e facuta in colaborare cu mica mea bucatareasa care s-a descurcat exceptional, dupa cum vei putea si tu observa mai jos, in video! O vei deosebi usor, dupa manutele neojate lol
Somon la cuptor
Ingrediente:
Pentru legume:
- o vanata medie
- un ardei gras rosu mediu
- un dovlecel mediu
- o ceapa medie
- 2 cesti rosii cherry
- 2 linguri ulei de masline
- sucul de la 1/2 lamaie
- sare si piper dupa gust
- 2 crengute de rozmarin
Pentru somon:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet din vin rosu
- 2 lingurite miere de albine
- 1 lingurita menta uscata
- 1 lingurita patrunjel uscat
- 3 catei de usturoi mari, tocati marunt
- 2 lingurite coaja rasa de lamaie
- sucul de la 1/2 lamaie
- sare si piper dupa gust
- 750 gr file de somon, taiat in 4
Pentru cuscus:
- 2/3 ceasca cuscus
- 2 cesti apa
- 1 lingura ulei de masline
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 230°
- Tapeteaza o tava de copt cu folie de aluminiu
- Taie legumele in cuburi
- Amesteca-le usor intr-un bol incapator cu uleiul, sucul de lamaie, sare si piper
- Intinde-le pe tava si aseaza rozmarinul peste legume
- Coace in cuptor cam 20-25 minute sau pana incep sa prinda o culoare aurie
- Intr-un bol, amesteca ingredientele pentru somon, cu exceptia somonului
- Aseaza somonul intr-un vas de sticla rezistent la cuptor si unge-l cu sosul de mai sus.
- Coace in cuptor, pe gratarul de jos, cam 10 minute sau pana somonul prinde o crusta aurie
- Intre timp pregateste cuscusul. Fierbe apa, toarna cuscusul si uleiul in apa clocotita, stinge focul si acopera cu un capac pana sunt gata legumele si somonul
- Serveste-le impreuna, calde.
Printeaza reteta
Ingrediente
- o vanata medie
- un ardei gras rosu mediu
- un dovlecel mediu
- o ceapa medie
- 2 cesti rosii cherry
- 2 linguri ulei de masline
- sucul de la 1/2 lamaie
- sare si piper dupa gust
- 2 crengute de rozmarin
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet din vin rosu
- 2 lingurite miere de albine
- 1 lingurita menta uscata
- 1 lingurita patrunjel uscat
- 3 catei de usturoi mari, tocati marunt
- 2 lingurite coaja rasa de lamaie
- sucul de la 1/2 lamaie
- sare si piper dupa gust
- 750 gr file de somon, taiat in 4
- 2/3 ceasca cuscus
- 2 cesti apa
- 1 lingura ulei de masline
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 230°
- Tapeteaza o tava de copt cu folie de aluminiu
- Taie legumele in cuburi
- Amesteca-le usor intr-un bol incapator cu uleiul, sucul de lamaie, sare si piper
- Intinde-le pe tava si aseaza rozmarinul peste legume
- Coace in cuptor cam 20-25 minute sau pana incep sa prinda o culoare aurie
- Intr-un bol, amesteca ingredientele pentru somon, cu exceptia somonului
- Aseaza somonul intr-un vas de sticla rezistent la cuptor si unge-l cu sosul de mai sus.
- Coace in cuptor, pe gratarul de jos, cam 10 minute sau pana somonul prinde o crusta aurie
- Intre timp pregateste cuscusul. Fierbe apa, toarna cuscusul si uleiul in apa clocotita, stinge focul si acopera cu un capac pana sunt gata legumele si somonul
- Serveste-le impreuna, calde.

Cele mai populare retete:
- Orez prajit cu ou si legume
- Ciorba din aripi de pui
- Turte de cartofi piure
- Pui la tigaie cu ciuperci si smantana
Leave a Reply