Tot ce ai nevoie este de trei ingrediente simple pentru a face acest sorbet de pepene rosu, incredibil de delicios! Atat de cremos, iti va fi greu sa crezi ca acest desert este sănătos și vegan!
Sorbet De Pepene Rosu
Vara s-a sfârșit, dar inca ne mai luptam cu ceva zile foarte calduroase. Asa ca de ce să nu te racoresti cu un desert foarte ușor și delicios? Acest sorbet incredibil de pepene rosu poate ca e vegan, dar este atât de cremos și de gustos, cu o textura atât de matasoasa! Ușor de făcut (și de mâncat), este gustare excelenta în zilele calde.
Pregătit în doar câteva minute, această sorbet de peoene rosu, revigorant, sănătos și vegan, este o gustare bună pentru copii! Este proaspăt, ușor, hidratant și satisfăcător și te va răcori în ultimele zile fierbinți din sezon. Unul dintre deserturile me preferate în aceste zile!
Acest sorbet de pepene rosu este atât de ușor și rapid, nu iti va veni a crede! Este atat de simple: doar pepene rosu congelat și lapte de nucă de cocos si un pic de sirop de nucă de cocos. Dacă iti place putin acrisor dar mai răcoritor, adauga putin suc de lămâie sau de lime (care va fi opțiunea mea data viitoare când fac acest sorbet).
Această rețetă suficienta pentru vreo 10 portii, deci este perfectă și pentru picnicuri și gratare. Sa profitam de ele cat mai tine vremea calda!
Reteta Sorbet De Pepene Rosu
Ingrediente:
- 5 cesti pepene rosu, fara samburi
- 4 cesti lapte de cocos
- 1/4 ceasca sirop de cocos (optional)
- suc de la 1/2 lamaie sau de la 1 lime (optional)
Mai ai nevoie:
- blender sau robot de bucatarie
- vas de copt din sticla (poti taia cuburile inghetate mai usor in astfel de vas)
- folie de plastic
- cutit ascutit
Instructiuni:
- Taie pepenele in felii, scoate samburii apoi taie in cuburi.
- Intr-un blender amesteca pepenele, laptele de cocos si siropul de cocos (optional). Adauga si suc de lamaie daca vrei. Amesteca pana obtii o textura foarte fina.
- Toarna amestecul in vasul de sticla si acopera cu folie de plastic pentru a nu se forma aschii de gheata.
- Pune la congelator pana se intareste, aproximativ 4 ore.
- Taie sorbetul in cuburi.
- Pune cuburile in blender sau robot de bucatarie (daca blender-ul tau nu e foarte puternic). Proceseaza pana obtii o textura fina, cremoasa.
- Pune la loc in vasul de sticla si da la congelator pana se intareste (dar nu lasa prea mult sa devina “bocna”)
- Serveste imediat.
Ingrediente
- 5 cesti pepene rosu, fara samburi
- 4 cesti lapte de cocos
- 1/4 ceasca sirop de cocos (optional)
- suc de la 1/2 lamaie sau de la 1 lime (optional)
- blender sau robot de bucatarie
- vas de copt din sticla (poti taia cuburile inghetate mai usor in astfel de vas)
- folie de plastic
- cutit ascutit
Instructiuni
- Taie pepenele in felii, scoate samburii apoi taie in cuburi.
- Intr-un blender amesteca pepenele, laptele de cocos si siropul de cocos (optional). Adauga si suc de lamaie daca vrei. Amesteca pana obtii o textura foarte fina.
- Toarna amestecul in vasul de sticla si acopera cu folie de plastic pentru a nu se forma aschii de gheata.
- Pune la congelator pana se intareste, aproximativ 4 ore.
- Taie sorbetul in cuburi.
- Pune cuburile in blender sau robot de bucatarie (daca blender-ul tau nu e foarte puternic). Proceseaza pana obtii o textura fina, cremoasa.
- Pune la loc in vasul de sticla si da la congelator pana se intareste (dar nu lasa prea mult sa devina "bocna")
- Serveste imediat.
Leave a Reply