Sos De Branza
Ingrediente:
- 7 felii de bacon afumat, taiate in cubulete
- 3 catei de usturoi, pisati
- 225 gr crema de branza, la temperatura camerei
- 1/3 ceasca lapte batut
- 1/3 ceasca smantana
- 125 gr branza cu mucegai, pisata cu furculita (eu am folosit Castello Danish blue Traditional)
- 2 linguri arpagic verde tocat (chives in supermarket)
- 2 linguri marar proaspat, tocat
- 3 linguri alune uscate, jumatati
- biscuiti crackers picanti
- optional – struguri proaspeti
- optional – castraveciori murati
Mai ai nevoie:
- tigaie
- spatula de lemn
- prosoape de hartie
- bol
- mixer
Instructiuni:
- Gateste cubuletele de bacon intr-o tigaie pana devin crocante.
- Scurge-le de grasime pe un servet de hartie.
- Pune usturoiul in tigaie si caleste 1 minut.
- Intr-un bol, bate crema de branza cu mixerul la viteza medie pentru 2 minute.
- Adauga laptele batut si smantana, amestecand cu mixerul pana sunt incorporate complet.
- Adauga cubuletele de bacon, branza albastra, arpagicul si mararul.
- Presara alune uscate.
- Serveste cu biscuiti cracers picanti, struguri proaspeti sau castraveciori murati.
- Daca vrei sa servesti sosul cald, inainte de a presara alunele, pune sosul in cupe individuale, rezistente la caldura. Coace in cuptor la 180C pentru 15 minute sau pana sosul devine auriu. S-ar putea sa se umfle putin. Cand e gata, presara alune.
Sos aperitiv de branza cu mucegai si bacon
Ingrediente
- 7 felii de bacon afumat, taiate in cubulete
- 3 catei de usturoi, pisati
- 225 gr crema de branza, la temperatura camerei
- 1/3 ceasca lapte batut
- 1/3 ceasca smantana
- 125 gr branza cu mucegai, pisata cu furculita (eu am folosit Castello Danish blue Traditional)
- 2 linguri arpagic verde tocat (chives in supermarket)
- 2 linguri marar proaspat, tocat
- 3 linguri alune uscate, jumatati
- biscuiti cracers picanti
- optional - struguri proaspeti
- optional - castraveciori murati
- tigaie
- spatula de lemn
- prosoape de hartie
- bol
- mixer
Mai ai nevoie:
Instructiuni
- Gateste cubuletele de bacon intr-o tigaie pana devin crocante.
- Scurge-le de grasime pe un servet de hartie.
- Pune usturoiul in tigaie si caleste 1 minut.
- Intr-un bol, bate crema de branza cu mixerul la viteza medie pentru 2 minute.
- Adauga laptele batut si smantana, amestecand cu mixerul pana sunt incorporate complet.
- Adauga cubuletele de bacon, branza albastra, arpagicul si mararul.
- Presara alune uscate.
- Serveste cu biscuiti cracers picanti, struguri proaspeti sau castraveciori murati.
- Daca vrei sa servesti sosul cald, inainte de a presara alunele, pune sosul in cupe individuale, rezistente la caldura. Coace in cuptor la 180C pentru 15 minute sau pana sosul devine auriu. S-ar putea sa se umfle putin. Cand e gata, presara alune.
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.
S-ar Putea Sa Iti Mai Placa
Cele mai populare retete
Pages: 1 2
[…] poate fi servita si ca aperitiv la petreceri și gratare (ca ce ne mai plac!), simpla sau cu un sos de branza sau sos marinara. Ar putea fi, de asemenea, o cina super-rapida, in serile cand ajungi tarziu […]