Sos De Ciuperci Cu Smantana
Ingrediente:
- 1 lingura unt
- 500 gr ciuperci champignon, taiate felii
- 1 ceapa mare, taiata marunt
- 250 gr smantana grasa
- sare si piper dupa gust
- 3-4 catei de usturoi, pisati
- 14 ceasca marar sau patrunjel tocat marunt
- fulgi de ardei iute – optional
Mai ai nevoie:
- tigaie care nu lipeste
- lingura de lemn
- cutit de bucatarie
Instructiuni:
- Topeste untul in tigaie si imediat adauga ceapa.
- Caleste pana devine transparenta apoi adauga ciupercile. Caleste pentru 5 minute.
- Trage tigaia de pe foc si lasa putin sa se raceasca.
- Adauga smantana si gateste pentru 5-10 minute (depinde cat de consistent sau apos doresti sosul)
- Adauga usturoi si marar sau patrunjel, sare si piper dupa gust si mai gateste pentru un minut
- Serveste ca masa, cu o salata, sau ca sos pentru fripturi.
Ti-a placut aceasta reteta? Inscrie-te la newsletter pentru a primi toate bunatatile de pe site direct pe email!
Adresa de emailPrenume
Sos De Ciuperci Cu Smantana
Ingrediente
- 1 lingura unt
- 500 gr ciuperci champignon, taiate felii
- 1 ceapa mare, taiata marunt
- 250 gr smantana grasa
- sare si piper dupa gust
- 3-4 catei de usturoi, pisati
- 14 ceasca marar sau patrunjel tocat marunt
- fulgi de ardei iute - optional
- tigaie care nu lipeste
- lingura de lemn
- cutit de bucatarie
Mai ai nevoie:
Instructiuni
- Topeste untul in tigaie si imediat adauga ceapa.
- Caleste pana devine transparenta apoi adauga ciupercile. Caleste pentru 5 minute.
- Trage tigaia de pe foc si lasa putin sa se raceasca.
- Adauga smantana si gateste pentru 5-10 minute (depinde cat de consistent sau apos doresti sosul)
- Adauga usturoi si marar sau patrunjel, sare si piper dupa gust si mai gateste pentru un minut
- Serveste ca masa, cu o salata, sau ca sos pentru fripturi.
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.
S-ar Putea Sa-ti Mai Placa
Cele Mai Populare Retete
Pages: 1 2
Leave a Reply