Vrei sa faci o supa de galuste dar niciodata nu-ti iese cu galuste pufoase? Incearca aceasta reteta simpla de galuste din gris si vei avea de fiecare data cea mai delicioasa supa de galuste pufoase!
Galuste de gris pufoase
Această supa de galuste este mancarea preferată a lui Ellie, fetita mea. Pitica mănâncă si câte 10-11 găluște la o masa, si ar fi in stare sa serveasca aceste galuste pufoase si la prânz și la cină. Ceea ce a fi o problemă mare, deoarece nu putem acoperi o dietă sănătoasă de legume, fructe și produse lactate doar printr-o supa de galuste! Mai ales după ce și-a umplut burtica de această supă hrănitoare! Cu doua portii! Nu prea mai e loc si pentru alte feluri de mancare!
Alte retete de supa:
- Supa de ravioli cu legume
- Supa italiana cu paste si zdrente
- Chili de pui cu cartofi dulci
- Supa de rosii coapte cu busuioc
- Supa de cartofi cu bacon
Aceasta reteta galuste este solutia perfecta pentru prichindeii mofturosi! Eu o fac cu pui, morcovi si ceapa si adaug si ceva patrunjel la sfarsit, nu numai pentru a da gust dar si pentru a face supa de galuste mai nutritiva. De asemenea imi place sa folosesc pui si oua de tara sau macar pui crescuti la sol si hraniti cu graunte. Cam greu de gasit dar produsele de calitate isi pun amprenta in mod absolut evident de la prima lingura din aceasta supa de galuste.
Calitatea ingredientelor isi spune cuvantul si la prepararea galustelor. Daca vrei sa obtii galuste de gris pufoase, ar trebui sa folosesti ingredientele mentionate mai sus! De asemenea eu am folosit un gris foarte fin si oua la temperatura camerei, batute foarte bine, pana se formeaza o spuma deasupra. Am adaugat si un strop de lapte la temeratura camerei pentru a face galustele mai pufoase.
Am adaugat apoi grisul in ouale batute, putin cate putin si am amestecat foarte bine la fiecare etapa pentru ca tot grisul sa fie amestecat bine cu oul batut. Nu trebuie sa existe portiuni neacoperite cu ou pentru ca galustele vor iesi tari si uscate. Pentru ca galustele sa nu se destrame in timpul fierberii in supa de galuste, am dat focul foarte mic si am folosit o lingurita pentru a adauga usor fiecare galusca in supa fierbinte. Am fiert doar putin si apoi am stins focul si am acoperit oala cu un capac pentru ca galustele sa continue sa se umfle in supa fierbinte.
Supa de galuste
Ingrediente:
- parti de pui (2 pulpe si 3 aripi mari)
- 100 gr radacina de telina, bucati mari
- 2 morcovi intregi, curatati de coaja
- 1 ceapa mare, intreaga, decojita
- 2 l apa
- patrunjel proaspat, tocat
Pentru galuste pufoase:
- 2 oua mari, la temperatura camerei
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 linguri lapte gras, la temperatura camerei
- un varf de cutit de sare
- un praf de piper negru macinat
- 8-10 linguri gris de grau foarte fin
Instructiuni:
- Pune puiul la inmuiat pentru o ora apoi spala-l bine si scurge-l.
- Decojeste ceapa, curata morcovul si telina. Daca este nevoie, taie telina in cateva bucati mari.
- Pune puiul, legumele si apa intr-o oala de supa si fierbe pentru 40 de minute.
- Cu 5 minute inainte de expirarea celor 40 de minute, pregateste aluatul de galuste.
- Intr-un bol mediu, bate bine ouale cu un mini tel sau cu o furculita.
- Adauga uleiul, laptele, sarea si piperul si continua sa bati amestecul.
- Incepe sa adaugi grisul, putin cate putin, amestecand foarte bine intre etape.
- Scoate toate ingredientele din supa si da focul mic.
- Ia din aluatul de gris cu o lingurita si coboara lingurita usor in supa, pana vezi ca aluatul s-a desprins de pe lingurita. Continua pana tot aluatul de gris s-a terminat.
- Daca ti se pare ca supa a scazut prea mult, mai adauga o cana de apa.
- Fierbe pentru 5 minute.
- Intre timp toaca patrunjelul marunt.
- Stinge focul, adauga patrunjelul in supa si acopera oala cu un capac pentru cel putin 15 minute.
- Cand servesti supa, poti adauga bucatele de morcov si telina daca doresti. De asemenea poti adauga si pui, taiat bucatele daca vrei supa mai consistenta.
Ingrediente
- parti de pui (2 pulpe si 3 aripi mari)
- 100 gr radacina de telina, bucati mari
- 2 morcovi intregi, curatati de coaja
- 1 ceapa mare, intreaga, decojita
- 2 l apa
- patrunjel proaspat, tocat
- 2 oua mari, la temperatura camerei
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 linguri lapte gras, la temperatura camerei
- un varf de cutit de sare
- un praf de piper negru macinat
- 8-10 linguri gris de grau foarte fin
Instructiuni
- Pune puiul la inmuiat pentru o ora apoi spala-l bine si scurge-l.
- Decojeste ceapa, curata morcovul si telina. Daca este nevoie, taie telina in cateva bucati mari.
- Pune puiul, legumele si apa intr-o oala de supa si fierbe pentru 40 de minute.
- Cu 5 minute inainte de expirarea celor 40 de minute, pregateste aluatul de galuste.
- Intr-un bol mediu, bate bine ouale cu un mini tel sau cu o furculita.
- Adauga uleiul, laptele, sarea si piperul si continua sa bati amestecul.
- Incepe sa adaugi grisul, putin cate putin, amestecand foarte bine intre etape.
- Scoate toate ingredientele din supa si da focul mic.
- Ia din aluatul de gris cu o lingurita si coboara lingurita usor in supa, pana vezi ca aluatul s-a desprins de pe lingurita. Continua pana tot aluatul de gris s-a terminat.
- Daca ti se pare ca supa a scazut prea mult, mai adauga o cana cu apa
- Fierbe pentru 5 minute.
- Intre timp toaca patrunjelul marunt.
- Stinge focul, adauga patrunjelul in supa si acopera oala cu un capac pentru cel putin 15 minute.
- Cand servesti supa, poti adauga bucatele de morcov si telina daca doresti. De asemenea poti adauga si pui, taiat bucatele daca vrei supa mai consistenta.
Leave a Reply