Această supa crema de rosii este o rețetă clasică italiană, perfectă pentru vară! Super delicioasa și răcoritoare atunci când este servita rece, această supa de rosii coapte este făcută cu roșii dulci, proaspete, coapte in cuptor cu busuioc proaspăt și cimbru, ceapă și usturoi!
Supa Crema De Rosii Coapte
Familia mea și cu mine suntem mari iubitori de supe, mai ales în timpul iernii! Pentru că ce este mai confortabil decât un castron cu supă calda în serile inghetate de iarnă cand vii acasa infrigurat si obosit? Dar supele fierbinti nu sunt preferatele noastre in anotimpurile calduroase, din motive evidente. Asa ca uneori ne bazam pe aceasta reteta de supa de rosii coapte, pe care o putem servi fie calda, fie rece, in functie de momentul zilei in care o servim.
Ne place să facem această supa de rosii cât mai groasă, aproape ca un sos de pizza (și trebuie să mărturisesc că am folosit aceasta rețeta de supde rosii coapte si ca sos de multe, multe ori). Am putea mânca această supa crema de rosii cu busuioc toată ziua, ca un fel de mâncare principal dar si ca o gustare, este atât de delicioasa!
Unii oameni cred că este o pierdere de timp sa coci rosiile in cuptor! Dar pentru mine acest proces face toata diferența! Am încercat supa de rosii în ambele moduri și nu există absolut nicio comparație! Această supă de roșii groasă devine incredibil de delicioasă doar in urma coacerii rosiilor, restul ingredientelor adaugă doar un plus de aromă. Coacerea rosiilor face ca această supa de rosii coapte să iasă ușor în evidență și o diferențiaza de o simplă rețetă de supa de rosii obisnuita.
Sa faci această supa de rosii coapte cu busuioc este atât de ușor și de asemenea nici ju-ti ia prea mult timp. Dar, odată ce ai făcut această supa crema de rosii coapte nu vei mai reveni la versiunea simpla.
Pentru această rețetă am folosit roșii proaspete, tăiate pene, pe care le-am copt în cuptor timp de aproximativ o oră, pe un pat de busuioc proaspăt, cimbru proaspăt, inele de ceapă și usturoi. Am stropit totul cu sare fină și zahăr brun, apoi am adaugat uleiul de măsline și un strop de oțet de vin roșu. În timp ce toate acestea se coceau, am făcut o supa simpla de morcovi, dovlecei și mazare pe care le-am fiert la foc mic cam 45 de minute.
Odată ce roșiile au fost coapte, am separat cimbrul de restul legumelor și am mutat toate legumele într-o oală de supă, le-am amestecat cu supa de legume și am fiert totul la foc mic pentru încă vreo câteva minute pentru a combina aromele. Apoi am folosit un mixer de mână pentru a le pasa. Unii oameni preferă să simtă bucăți de roșii în supa, dar noi iubim supele fine si cremoase.
Supa De Rosii Coapte
Ingrediente:
- 12 rosii medii dulci, taiate pene
- 1 ceapa mare taiata inele
- 9 catei de usturoi mari, decojiti
- 20-25 frunze de busuioc proaspat
- 8 crengute de cimbru proaspat
- 4-5 cani de supa de legume
- sare dupa gust
- zahar brun
- otet din vin rosu
- ulei de masline
Pentru supa de legume:
- 1 morcov mare
- un dovlecel mediu
- 1 ceasca mazare proaspata sau congelata
- 8 cani de apa
Mai ai nevoie:
- tava de copt
- hartie de copt
- tocator
- cutit ascutit
- oala de supa
- cratita medie
- strecuratoare de legume
- blender manual
- polonic
- boluri
Instructiuni:
- Tapeteaza tava de copt cu hartie de copt
- Incalzeste cuptorul la 190 C
- Imprastie frunzele de busuioc si crengutele de cimbru in tava
- Adauga un strat de inele de ceapa
- Aseaza cateii de usturoi printre inelele de ceapa
- Pune rosiile deasupra si presara cu sare si zahar brun
- Stropeste totul cu putin ulei de masline si doar cateva picaturi de otet din vin rosu
- Coace pentru circa 1 hr sau pana rosiile devin brune
- Intre timp, fierbe apa intr-o cratita apoi adauga legumele si fierbe la foc mic 45 de minute
- Cand rosiile sunt gata, indeparteaza crengutele de cimbru si transfera restul ingredientelor intr-o oala de supa
- Aseaza o strecuratoare de legume deasupra si strecoara supa de legume. Indeparteaza legumele.
- Da supa de rosii in coloct apoi fierbe la foc mic pentru 2 minute
- Opreste focul si paseaza supa cu un blender manual, pana la consistenta dorita
- Adauga sare si piper dupa gust
- Serveste supa calda sau rece, dupa preferinte, stropita cu putin ulei de masline
Ingrediente
- 12 rosii medii dulci, taiate pene
- 1 ceapa mare taiata inele
- 9 catei de usturoi mari, decojiti
- 20-25 frunze de busuioc proaspat
- 8 crengute de cimbru proaspat
- 4-5 cani de supa de legume
- sare dupa gust
- zahar brun
- otet din vin rosu
- ulei de masline
- 1 morcov mare
- un dovlecel mediu
- 1 ceasca mazare proaspata sau congelata
- 8 cani de apa
- tava de copt
- hartie de copt
- tocator
- cutit ascutit
- oala de supa
- cratita medie
- strecuratoare de legume
- blender manual
- polonic
- boluri
Instructiuni
- Tapeteaza tava de copt cu hartie de copt
- Incalzeste cuptorul la 190 C
- Imprastie frunzele de busuioc si crengutele de cimbru in tava
- Adauga un strat de inele de ceapa
- Aseaza cateii de usturoi printre inelele de ceapa
- Pune rosiile deasupra si presara cu sare si zahar brun
- Stropeste totul cu putin ulei de masline si doar cateva picaturi de otet din vin rosu
- Coace pentru circa 1 hr sau pana rosiile devin brune
- Intre timp, fierbe apa intr-o cratita apoi adauga legumele si fierbe la foc mic 45 de minute
- Cand rosiile sunt gata, indeparteaza crengutele de cimbru si transfera restul ingredientelor intr-o oala de supa
- Aseaza o strecuratoare de legume deasupra si strecoara supa de legume. Indeparteaza legumele.
- Da supa de rosii in coloct apoi fierbe la foc mic pentru 2 minute
- Opreste focul si paseaza supa cu un blender manual, pana la consistenta dorita
- Adauga sare si piper dupa gust
- Serveste supa calda sau rece, dupa preferinte, stropita cu putin ulei de masline
[…] Supa de rosii coapte cu busuioc […]