Tartele nu sunt doar pentru desert! Aceasta superba tarta de legume si cascaval poate fi un fel de mâncare principal fabulos, un aperitiv atractiv la petreceri sau o pizza cu o forma distractiva minunata!
Tarta Cu Legume Si Cascaval
Dacă iti plac legumele te vei bucura de aceasta reteta speciala de tarta de legume impletita care arata festiv și deosebit! Ideala pentru petreceri in familie sau la gratare, această tarta cu legume delicioasă este atât de versatila ca vei găsi o mulțime de modalitati de a te bucura de savoarea ei!
Inițial, am făcut aceasta tarta de legume pentru a o servi ca o cină ușoară, cu o salata, dar în curând am realizat că ne putem bucura de ea si ca aperitiv, taiata in bucăți mai mici. Sau am putea pur și simplu sa o savuram in loc de paine langă o supa bună si caldă sau de ce nu? si ca pizza! Iubitorii de pizza o vor adora!
Forma împletita este atât de atractiva pentru copii, legumele invitându-te să iei o mușcătură delicioasa, cu toate acele culori frumoase. Poate arata sofisticat, dar această tarta de legume este atat de ușor de facut, iti trebuie doar câteva minute pentru a o pregati!
Ingredientele enumerate mai jos sunt pentru o tartă mică, potrivită pentru 3 persoane, deci nu ezita să o adaptezi în funcție de nevoile personale.
Tarta De Legume
Ingrediente:
- aluat de pizza de casa ori cumparat (2 foi de grosimea dorita; ale mele au avut cam 3 mm grosime)
- 1/2 ardei capia mare
- 1/2 dovlecel mediu
- 2 ciuperci mari
- 4 cesti cascaval ras (eu folosesc Delaco de Sandvis, imi place nu numai gustul ci si cum se intinde dupa coacere)
- 2 linguri sos de rosii
- 1 ou batut
Mai ai nevoie:
- vas de copt rezistent termic
- hartie de copt
- cutit ascutit sau rotita de pizza
- pensula de patiserie
- vergea
- foarfeca de bucatarie
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Taie legumele in fasii
- Pune primul aluat pe o foaie de copt si intinde-o cu vergeaua. S-ar putea sa “fuga” un pic asa ca fii atent.
- Aseaza vasul de copt deasupra aluatului si taie de jur imprejur. Indeparteaza excesul de aluat.
- Intoarce vasul de copt cu fata in sus.
- Apuca hartia de copt de pe margini si transfera aluatul in vasul de copt, cu hartia de copt sub aluat.
- Intinde sos de rosii peste aluat.
- Presara mult cascaval
- Intinde cea de a doua foaie de aluat si tai-o in fasii cat de late le vrei (ale mele au avut cam 1 cm latime) apoi aseaza-le deasupra cascavalului in vasul de copt, una langa alta, orizontal.
- Cu foarfeca de bucatarie, scurteaza fasiile dupa cum e nevoie asa incat sa acopere doar cascavalul, fara sa iasa din vasul de copt.
- Pune o alta fasie de aluat, in partea stanga a vasului de copt, chiar deasupra marginii celorlalte fasii.
- Apuca prima fasie din capatul drept si rastoarn-o in afara vasului de copt, in partea stanga. Repeta din doua in doua fasii.
- Pune un rand de ardei capia, pe verticala, apoi intoarce fasiile la loc.
- Repeta procesul cu celelalte fasii de aluat si continua pana adaugi restul legumelor.
- Adauga cate o fasie de aluat pe fiecare din cele 3 laturi ramase neacoperite.
- Ruleaza marginile putin catre interior si apasa foarte usor pentru a le fixa.
- Intinde oul batut
- Coace tarta in mijlocul cuptorului, 15-20 minute, pana devine aurie.
Ingrediente
- aluat de pizza de casa ori cumparat (2 foi de grosimea dorita; ale mele au avut cam 3 mm grosime)
- 1/2 ardei capia mare
- 1/2 dovlecel mediu
- 2 ciuperci mari
- 4 cesti cascaval ras (eu folosesc Delaco de Sandvis, imi place nu numai gustul ci si cum se intinde dupa coacere)
- 2 linguri sos de rosii
- 1 ou batut
- vas de copt rezistent termic
- hartie de copt
- cutit ascutit sau rotita de pizza
- pensula de patiserie
- vergea
- foarfeca de bucatarie
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Taie legumele in fasii
- Pune primul aluat pe o foaie de copt si intinde-o cu vergeaua. S-ar putea sa "fuga" un pic asa ca fii atent.
- Aseaza vasul de copt deasupra aluatului si taie de jur imprejur. Indeparteaza excesul de aluat.
- Intoarce vasul de copt cu fata in sus.
- Apuca hartia de copt de pe margini si transfera aluatul in vasul de copt, cu hartia de copt sub aluat.
- Intinde sos de rosii peste aluat.
- Presara mult cascaval
- Intinde cea de a doua foaie de aluat si tai-o in fasii cat de late le vrei (ale mele au avut cam 1 cm latime) apoi aseaza-le deasupra cascavalului in vasul de copt, una langa alta, orizontal.
- Cu foarfeca de bucatarie, scurteaza fasiile dupa cum e nevoie asa incat sa acopere doar cascavalul, fara sa iasa din vasul de copt.
- Pune o alta fasie de aluat, in partea stanga a vasului de copt, chiar deasupra marginii celorlalte fasii.
- Apuca prima fasie din capatul drept si rastoarn-o in afara vasului de copt, in partea stanga. Repeta din doua in doua fasii.
- Pune un rand de ardei capia, pe verticala, apoi intoarce fasiile la loc.
- Repeta procesul cu celelalte fasii de aluat si continua pana adaugi restul legumelor.
- Adauga cate o fasie de aluat pe fiecare din cele 3 laturi ramase neacoperite.
- Ruleaza marginile putin catre interior si apasa foarte usor pentru a le fixa.
- Intinde oul batut
- Coace tarta in mijlocul cuptorului, 15-20 minute, pana devine aurie.

[…] Tarta Impletita De Legume Si Cascaval […]