Acest tort de inghetata cu caramel si seminte este dulce și sărat în același timp, crocant și cremos, răcoritor și incredibil de delicios! Perfect pentru iubitorii de deserturi dulci/sărate.
Prajitura tort de inghetata
Sunt un fan mare al inghetatei, mai ales in vara. Si vocea mea in permanenta ragusita o dovedeste din plin lol O lingură de înghețată imi face ziua pur și simplu mai luminoasa. Acest tort de inghetata este preferatul meu pentru ca e simplu de facut, rapid si atat de simplu, nu ai cum sa dai gres!
Îmi place in mod special înghețata de vanilie dar și orice înghețată de fructe de padure, deoarece nu sunt doar răcoritoare, ci și foarte aromate. Dar uneori inghetata simpla este plictisitoare. Am vrut ceva crocant, așa că m-am gandit că aș putea adăuga niște alune și semințe pentru a face totul mai interesant. Și apoi m-am trezit ca de fapt am pofta de ceva sărat, așa că am aruncat și niste covrigei. Și stii ce merge perfect cu înghețata de vanilie? Un strop de sos de caramel, așa că am adaugat puțin si din acesta.
Retete asemanatoare:
Și apoi, m-a lovit brusc! Ce ar fi dacă as face o prajitura inghetata cu toate aceste ingrediente grozave, ca sa avem parte de acest delicios desert pentru mai mult timp? Și așa s-a născut acest minunat tort de inghetata cu caramel, covrigei, alune și semințe.
Acest tort de înghețată este foarte ușor de făcut și destul de rapid. A fost nevoie de mai mult timp pentru a face sosul de caramel si sa astept ca tortul sa inghete de ajuns.
Am rup putin covrigeii si alunele, le-am amestecat cu semințe de susan, floarea-soarelui și chimen pe care le-am prăjit putin în prealabil, am preparat sosul de caramel și apoi am amestecat totul împreună. Am intins un strat subțire din acest amestec intr-o caserola, am acoperit cu un strat generos de înghețată de vanilie și am incheiat cu un alt strat subțire din amestecul de caramel.
Am transferat în congelator și l-am lăsat peste noapte, poate un pic cam prea mult pentru ca mi-a fost putin greu sa tai tortul in bucati. Am decis sa il las putin la temperatura camerei pana inghetata sa inmuiat un pic si apoi am reusit sa tai cu usurinta.
Mi-a fost mai ușor să tai acest tort de inghetata cu un cuțit foarte ascuțit, inmuiat cateva secunde în apă caldă. Dacă intenționezi să servesti întregul tort dintr-o dată, este mai usor să tai tortul în caserola/tava, în loc să te chinui sa scoti tortul și apoi să il tai pe tocator.
Ingrediente
- 3 cani covrigei sarati
- 1/2 cana alune
- 1/4 mix de seminte
- inghetata de vanilie
- 1 cana marshmallow
- 1 cana zahar granulat
- 1/4 cana apa
- 1/3 cana smantana pentru gatit
Instructiuni
- Rupe covrigeii si alunele in bucati mari
- Prajeste semintele in tigaie pentru cateva minute
- Amesteca semintele cu covrigeii si alunele
- Intr-o cratita incapatoare, amesteca apa cu zaharul si fierbe pana amestecul capata culoarea chihlimbarului
- Ia cratita de pe foc si adauga usor smantana, amestecand continuu. Amestecul se va umfla de aceea e bine sa folosesti o cratita mai inalta
- Imediat adauga marshmallows si amesteca pana la topire completa
- Adauga sos de caramel peste amestecul de seminte si covrigei pana esti multumit cu textura amestecului. Nu trebuie sa pui extrem de mult caramel, doar cat sa ajute ingredientele uscate sa se lege intre ele.
- Intinde un strat subtire din acest amestec pe fundul unei caserole sau tavi incapatoare
- Adauga un strat gros the inghetata de vanilie, usor topita in prealabil pentru a mutea fi intinsa in tava. Preseaza usor cu o lingura pentru
- Incheie cu inca un strat din amestecul de caramel.
- Preseaza usor cu o lingura usor umezita.
- Transfera la congelator pentru cel putin 3 ore sau chiar peste noapte
Leave a Reply