Trandafiri Din Mere
Ingrediente:
- 1 foaie aluat de foietaj
- 2 mere rosii dulci, medii
- suc de la 2 lime
- scortisoara pudra
- zahar brun
- faina
- zahar pudra
Mai ai nevoie:
- cutit
- bol incapator, rezistent la microunde
- strecuratoare fina
- tocator de lemn
- vergea
- rotita de pizza sau patiserie
- lingurita
- tava de copt briose, care nu lipeste
- hartie de copt
Instructiuni:
- Dezgheata aluatul de foietaj
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Taie dreptungiuri cam de marimea palmei, din hartia de copt
- Taie merele in jumatate si apoi scoate miezul cu samburi
- Taie in felii subtiri.
- Aseaza feliile in bol si stropeste cu sucul de lime.
- Pune bolul la microunde pentru 2 – 2 1/2 minute, pana merele se inmoaie putin, atat cat sa fie usor de rulat. Incepe cu 2 minute si daca merele sunt inca tari, mai continua o jumatate de minut.
- Strecoara merele prin sita, fara a apasa ca sa nu le zdrobesti.
- Intinde putin foaia de aluat cu vergeaua si imparte-o in fasii cam de 10 cm latime. Lungimea e la alegerea ta. Cu cat sunt fasiile mai lungi, cu atat trandafirii vor fi mai voluminosi. Nu o face prea subtire pentru ca se va rupe in timpul rularii si coacerii
- Lucrand pe rand cu cate o fasie, aseaza felii de mere de-a lungul capatului superior, un pic iesite in afara, petrecandu-se putin una peste cealalta.
- Foloseste o lingurita si presara scortisoara si zahar brun dupa gust. Mie imi plac cu mai multa scortisoara si mai putin zahar, mai ales daca merele sunt foarte dulci.
- Pliaza in sus jumatatea inferioara a fasiei de aluat
- Pornind de la un capat al fasiei de aluat, incepi sa rulezi cu grija pentru ca feliile de mar sa nu alunece inspre afara. Nu apasa prea tare in timp dce rulezi; exista tendinta sa apesi pentru a fi sigur ca tii merele sub control, dar rezultatul va fi cel opus.
- Cand ai terminat de rulat, aseaza trandafirul pe un dreptunghi din hartie de copt, apoi introdu-l in tava de briose.
- Termina tot aluatul si merele prin acelasi procedeu.
- Coace in mijlocul cuptorului pentru aproximativ 25 minute sau pana vezi ca aluatul este auriu.
- Pudreaza cu zahar pudra, daca doresti.
- Acesti trandafiri din mere sunt la fel de buni serviti calzi sau reci. Mie personal imi plac reci dar fiica mea nerabdatoare ii serveste fierbinti, direct din cuptor.
Ti-a placut aceasta reteta? Inscrie-te la newsletter pentru a primi toate bunatatile de pe site direct pe email!
Trandafiri Din Mere In Foietaj La Cuptor
Ingrediente
- 1 foaie aluat de foietaj
- 2 mere rosii dulci, medii
- suc de la 2 lime
- scortisoara pudra
- zahar brun
- faina
- zahar pudra
- cutit
- bol incapator, rezistent la microunde
- strecuratoare fina
- tocator de lemn
- vergea
- rotita de pizza sau patiserie
- lingurita
- tava de copt briose, care nu lipeste
- hartie de copt
Mai ai nevoie:
Instructiuni
- Dezgheata aluatul de foietaj
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Taie dreptungiuri cam de marimea palmei, din hartia de copt
- Taie merele in jumatate si apoi scoate miezul cu samburi
- Taie in felii subtiri.
- Aseaza feliile in bol si stropeste cu sucul de lime.
- Pune bolul la microunde pentru 2 - 2 1/2 minute, pana merele se inmoaie putin, atat cat sa fie usor de rulat. Incepe cu 2 minute si daca merele sunt inca tari, mai continua o jumatate de minut.
- Strecoara merele prin sita, fara a apasa ca sa nu le zdrobesti.
- Intinde foaia de aluat cu vergeaua si imparte-o in fasii cam de 10 cm latime. Lungimea e la alegerea ta. Cu cat sunt fasiile mai lungi, cu atat trandafirii vor fi mai voluminosi.
- Lucrand pe rand cu cate o fasie, aseaza felii de mere de-a lungul capatului superior, un pic iesite in afara, petrecandu-se putin una peste cealalta.
- Foloseste o lingurita si presara scortisoara si zahar brun dupa gust. Mie imi plac cu mai multa scortisoara si mai putin zahar, mai ales daca merele sunt foarte dulci.
- Pliaza in sus jumatatea inferioara a fasiei de aluat
- Pornind de la un capat al fasiei de aluat, incepi sa rulezi cu grija pentru ca feliile de mar sa nu alunece inspre afara. Nu apasa prea tare in timp dce rulezi; exista tendinta sa apesi pentru a fi sigur ca tii merele sub control, dar rezultatul va fi cel opus.
- Cand ai terminat de rulat, aseaza trandafirul pe un dreptunghi din hartie de copt, apoi introdu-l in tava de briose.
- Termina tot aluatul si merele prin acelasi procedeu.
- Coace in mijlocul cuptorului pentru aproximativ 25 minute sau pana vezi ca aluatul este auriu.
- Pudreaza cu zahar pudra, daca doresti.
- Acesti trandafiri din mere sunt la fel de buni serviti calzi sau reci. Mie personal imi plac reci dar fiica mea nerabdatoare ii serveste fierbinti, direct din cuptor.
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.
Cele Mai Populare Retete
Pages: 1 2
[…] Trandafiri Din Mere In Foietaj La Cuptor […]