Turte De Cartofi
Ingrediente:
- 3 cesti cartofi piure, rece
- 1 ceasca de cascaval ras
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 1 ceasca morcov ras
- 1 ou
- 2/3 ceasca faina cernuta (s-ar putea sa ai nevoie de mai multa faina daca piureul tau e moale sau mai putina daca e mai tare)
- 1 ceasca pesmet auriu
- ulei vegetal pentru prajit
- sare dupa gust
- optional – smantana
Mai ai nevoie:
- castron mare
- tel
- lingura mare
- tigaie mare
Instructiuni:
- Intr-un castron mare, amestecă piureul, cascavalul, ceapa, morcovul, oul, sare si faina pana cand sunt foarte bine combinate (incepe cu 2-3 linguri de faina și mai adauga treptat, dupa cum este necesar).
- Cu ajutorul unei linguri mari, imparte amestecul, in funcție de cat de mari doresti turtele.
- Rostogoleste fiecare portie intre palme, pana formezi o minge compacta, apoi apasa cu palma pana formezi o turta.
- Pune niste pesmet într-o farfurie puțin adanca și tavaleste fiecare turta in pesmet, pe ambele parti.
- Incinge ulei vegetal într-o tigaie mare si prajeste turtele pe foc mediu, pana cand devin aurii si crocante in exterior, cam 2-3 minute pe fiecare parte.
- Transfera turtele pe o farfurie si acopera fiecare rand cu un prosop de hartie pentru a absorbi din ulei.
- Serveste-le ca garnitura sau simple, cu smantana.
Turte De Cartofi PiureIngrediente
- 3 cesti cartofi piure, rece
- 1 ceasca de cascaval ras
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 1 ceasca morcov ras
- 1 ou
- 2/3 ceasca faina cernuta (s-ar putea sa ai nevoie de mai multa faina daca piureul tau e moale sau mai putina daca e mai tare)
- 1 ceasca pesmet auriu
- ulei vegetal pentru prajit
- sare dupa gust
- optional - smantana
Mai ai nevoie:- castron mare
- tel
- lingura mare
- tigaie mare
Instructiuni
https://gastronomik.ro/turte-de-cartofi-piure/
- Intr-un castron mare, amesteca piureul, cascavalul, ceapa, morcovul, oul, sare si faina pana cand sunt foarte bine combinate (incepe cu 2-3 linguri de faina si mai adauga treptat, dupa cum este necesar).
- Cu ajutorul unei linguri mari, imparte amestecul, in functie de cat de mari doresti turtele.
- Rostogoleste fiecare portie intre palme, pana formezi o minge compact, apoi apasa cu palma pana formezi o turta.
- Pune niste pesmet într-o farfurie putin adanca si tavaleste fiecare turta in pesmet, pe ambele parti.
- Incinge ulei vegetal într-o tigaie mare si prajeste turtele pe foc mediu, pana cand devin aurii si crocante in exterior, cam 2-3 minute pe fiecare parte.
- Transfera turtele pe o farfurie si acopera fiecare rand cu un prosop de hartie pentru a absorbi din ulei.
- Serveste-le ca garnitura sau simple, cu smantana.
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.
Cele mai populare retete
Pages: 1 2
[…] Reteta de porc la tigaie este gata! Serveste-o calda, cu o salată si turtele astea minunate de cartofi piure. […]