Varza Cu Carnati
Ingrediente:
- O varza alba medie
- 1/2 lingurita sare
- o ceapa mica, taiata marunt
- 1 lingura ulei floarea soarelui
- 1 ceasca sos de tomate
- 15 carnati de bere
- 20 boabe piper
- 4 foi de dafin mici
- 1 sau 2 cesti de apa
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 180 C
- Curata varza si tai-o in 8 bucati
- Da-o pe razatoarea mare
- Presara varza rasa cu sare si amesteca bine apoi transfera intr-un vas de copt din sticla
- Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa pana devine sticloasa, cam 2 minute
- Adauga sosul de tomate si mai gateste 1 minute.
- Adauga sosul peste varza si amesteca bine pentru omogenizare
- Preseaza carnati din loc in loc
- Adauga piper si foi de dafin
- Coace in mijlocul cuptorului cam 15-20 minute, in functie de cat de apoasa e varza
- Cand s-a dizolvat sucul lasat de varza, adauga o ceasca de apa si continua sa coci in cuptor, la 160 C, pentru inca o ora. Mai verifica din cand in cand si daca ti se pare ca nu are de ajuns sos, mai adauga putina apa.
Ti-a placut aceasta reteta? Inscrie-te la newsletter pentru a primi toate bunatatile de pe site direct pe email!
Varza Dulce La Cuptor Cu Carnati De Bere
Ingrediente
- O varza alba medie
- 1/2 lingurita sare
- 1 ceapa mica, taiata marunt
- 1 lingura ulei floarea soarelui
- 1 ceasca sos de tomate
- 15 carnati de bere
- 20 boabe piper
- 4 foi de dafin mici
- 1 sau 2 cesti de apa
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 180 C
- Curata varza si tai-o in 8 bucati
- Da-o pe razatoarea mare
- Presara varza rasa cu sare si amesteca bine apoi transfera intr-un vas de copt din sticla
- Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa pana devine sticloasa, cam 2 minute
- Adauga sosul de tomate si mai gateste 1 minute.
- Adauga sosul peste varza si amesteca bine pentru omogenizare
- Preseaza carnati din loc in loc
- Adauga piper si foi de dafin
- Coace in mijlocul cuptorului cam 15-20 minute, in functie de cat de apoasa e varza
- Cand s-a dizolvat sucul lasat de varza, adauga o ceasca de apa si continua sa coci in cuptor, la 160 C, pentru inca o ora. Mai verifica din cand in cand si daca ti se pare ca nu are de ajuns sos, mai adauga putina apa.
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.

Cele mai populare retete
Pages: 1 2
Leave a Reply