Acest aperitiv de sos de branza cu bacon afumat este ideal pentru petreceri! Serveste-l rece sau cald, copt în cupe individuale, alaturi de struguri proaspeți sau biscuiti picanti.
Reteta Sos De Branza
Am sa fiu sincera: nu-mi place deloc brânza albastră (cu mucegai) si eram convinsa ca acest sos de branza cu bacon va fi un esec absolut si ca voi detesta branza asta si mai mult. Insa surpriza! Este una din cele mai reusite retete de aperitiv pe care am facut-o vreodata.
Brânza albastră conferă o aromă distinctă, profundă și complexă acestui sos de branza cu bacon, aroma ce mi se pare cu adevărat irezistibila, mai ales atunci când sosul e servit cu biscuiti/crackers picanti. Si adaosul de bacon si alune prăjite la acest sos face totul si mai savuros!
De asemenea, imi place că brânza albastră face acest sos de branza cu bacon foarte hrănitor! Cred că acest aperitiv poate fi folosit ușor si ca dressing in salate, peste cartofi fierti sau chiar cu aripioare de pui picante. Si pentru ca sunt o romanca adevarata, am pus si niste usturoi, sa fie si mai aromat si apetisant!
Si ghici ce? Sosul asta atat de delicios poate tine loc de o gustarica minunata! În cazul în care vrei să-l faci cu mai putine grasimi, foloseste sunca afumata mai slaba si in loc de lapte batut si smantana, pune niste iaurt dietetic (dar vezi sa nu fie apos ci mai consistent). O sa fie la fel de aromat si gustos!
[…] poate fi servita si ca aperitiv la petreceri și gratare (ca ce ne mai plac!), simpla sau cu un sos de branza sau sos marinara. Ar putea fi, de asemenea, o cina super-rapida, in serile cand ajungi tarziu […]